Menü Bezárás

A budapesti Térszínház 2023/2024-es évada egy új kezdet

A Térszínház 2023/2024-es évada egy új kezdet – adja hírül igazgatói köszöntőjében Bucz Magor zeneszerző, az intézmény direktora, művészeti vezetője. „Édesapám, Bucz Hunor emléke örökké bennünk él. Hűek maradunk az alapító-igazgató által életre hívott tradíciókhoz, ugyanakkor számos újítással, újdonsággal készülünk” – tájékoztat a teátrum új évadbeli első hírlevelében.

Az igazgató írásából megtudjuk, hogy mostantól felújított belső térrel, vendégváróval fogadják nézőiket. Friss arculatukat, honlapjukat, elektronikus jegyrendszerüket is élesítik nemsokára. Amellett, hogy Bucz Hunor rendezéseit továbbra is nagy számban műsoron tartják, más rendezők alkotásai is megtalálhatók lesznek repertoárjukon. Pintér Károly kortárs drámaíró-rendező, a Dél-Afrikai Shakespeare Társaság alapítójának Homo Szovjetikusz című művét ősbemutatóként tűzték műsorra. A pokol tornácán ténfergő Sztálin sötét angyalként várja bíráinak ítéletét, miközben múlton és jelenen töpreng.  Zenés „monarchiasirató, dark operett”-bemutatóval készülnek novemberben, amely a derék katona, Švejk történetét dolgozza fel Kaj Ádám, az esztergomi Babits Színház alapítójának rendezésében. Műsoron lesz továbbá Rómeóról és Júliáról címmel Tóth János Gergely, a Pesti Magyar Színház tagjának rendezése is, amely Shakespeare klasszikusának kamaraszínpadi adaptációja.

2023/2024-ben rendszeres megemlékezéseket, emlékelőadásokat tartanak Bucz Hunor tiszteletére, ezzel is előkészítve az évad koronáját: a Bucz Hunor Emlékheteket. A 2024 február-márciusára tervezett fesztivállal a Térszínház alapító-igazgatójának szándékoznak méltó emléket állítani.

Az évad nyitóelőadását 2023. október 10-én, kedden 19 órától tartják a Térszínházban. A Levél a föld alól – In memoriam Hervay Gizella című verses esttel nemcsak a drámai sorsú költőnőt idézik meg, hanem az előadás a Bucz Hunorra emlékező sorozatnak is része.

„Ezúton is köszönöm tisztelt közönségünknek, hogy több évtizede kísérik a Térszínház társulatát, hogy megannyi pillanatot – legyen az örömteli vagy viszontagságos – együtt éltek meg ezzel az alkotóműhellyel. Ebbe a miliőbe születtem, Édesapám kérése nyomán továbbéltetése nemcsak szándékom, de kötelességem is. Kérem Önöket, tartsanak színházunkkal ezen az úton, kövessenek bennünket, legyenek részesei megújulásunknak” – zárja igazgatói köszöntősorait Bucz Magor.

Web:
https://www.terszinhaz.hu/
https://www.facebook.com/Terszinhaz

Vélemény, hozzászólás?