Menü Bezárás

Amikor mertünk nagyok lenni – A Leányfalui esték sorozat következő előadását február 9-én tartja Szász István Tas

Kedves Remélt Vendégünk!
Küldöm hívogatómat a sorozat februári alkalmára. A téma érdekes és vitákat kavart múltja van. Előadásom nem csupán az igazságot keresi, de főleg megerősíteni akar identitástudatunkban, azt igazolván, hogy mi nem akartunk régebben sem kicsik lenni. Ezen felül pedig a veszélyek között zajló mának is üzen az akkor két pogány közt szorongatott egykori magyar fejedelemség nemegyszer sikeres politikájának példáival.

Leányfalui esték
Trianonról a nemzeti összetartozás jegyében IV.
2024/2

Amikor mertünk nagyok lenni
Feljegyzések a magyarságunkat átmentő, a keleti magyar királyságból fejlődött, Erdélyi Fejedelemség korának erőt adó emlékeiből

Szász István Tas Előadása
Közreműködik: Kudlik Júlia

2024. február 9., péntek 18.00–20.00
a Leányfalu-Ház melletti Egyháztörténeti Gyűjtemény előadótermében
Móricz Zsigmond u. (11-es főút) 126. sz.

Tisztelt Várható és Remélt Hallgatóim!
A hazánk történelmi keresztútjáról szóló – a járvány miatt hirtelen leállított – előadássorozatot, Isten segedelmével, újraindítottuk. Annak idején telt házzal zajlott az első két alkalom, s az újraindítás utáni első együttlétre is szép számban jöttek el. Szeretném, ha ez most sem lenne másként. Az anyag összegyűjtése nem kis munkát igényelt.
A továbbiakban is minden hónap második péntekén 18 órakor a Leányfalu-Ház melletti Egyháztörténeti gyűjtemény előadótermében rendezzük meg.
Aki még nem ismeri, annak szeretném tudtára adni, hogy ez a 14 stációra bontott sorozat nehéz történelmünkből választ ki olyan eseményeket, periódusokat, folyamatokat, amelyek kijelölték és meghatározták utunkat Trianonig és azt követően napjaink felé.
Nem szórakoztató történetek ezek, olykor nagyobb koncentrációt is igényelnek, időben pedig meghaladhatják a másfél órát is. A befogadást megkönnyítendő, a szöveg mellé képeket is vetítünk.

Szász István Tas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük