Menü Bezárás

Argylle: A szuperkém – Megannyi csavarral teli akciófilm, víg és romantikus jegyekkel

Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni. (Port.hu)

Ha van valami, amit legalább annyira szeretek, mint a könyveket, azok a filmek és a sorozatok. Ezért is örültem, hogy lehetőséget kaptam premier előtt megnézni az Argylle című akciófilmet.

Az utóbbi időben hozzám hasonlóan biztosan nagyon sokan belebotlottak az Argylle előzetesébe, ami már a szereplők miatt is felkelthette mindenki figyelmét. Henry Cavill, Dua Lipa, John Cena és Bryce Dallas Howard csak néhány nagy név a színészek közül, akik a filmben feltűnnek, ha pedig ennyi nem lett volna elég, az egyik legegyedibb, legjobban megírt akciófilmet követhettük végig a kétórás vetítés alatt. Matthew Vaughn ezúttal sem okozott csalódást mint rendező: végig hozta a tőle a Kingsman- és X-men-filmekben megszokott hangulatot és perfekcionizmust. Összetett, jól felépített történet, a színészek kifogásolhatatlan játéka pedig csak fokozta az élmény.

A rengeteg csavarral teli film vígjáték kategóriában is megállja helyét, illetve a menthetetlen romantikus egyének is megtalálhatják benne a számukra kedves történetszálat. Őszintén mondhatom, hogy nagyon rég kötött le ennyire egy akciófilm: minden megvolt benne, ami miatt a néző gondolatai egy másodpercig sem kalandoznak el a filmtől. És amikor már végképp nem számítottunk rá, megint egy olyan csavarral rukkoltak elő, amire végképp nem számítottunk és ami teljesen más megvilágításba helyezte a korábbi eseményeket.

Személy szerint biztosan újra fogom nézni a filmet, és szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretne kiszakadni a stresszes, egyhangú hétköznapokból és szeretne kikapcsolódni egy szórakoztató és izgalmas film mellett. Aki pedig szívesen venné a kezébe a könyvet, amiről a film készült, a Maxim Kiadó által ez is elérhető; remélem hamarosan nekem is alkalmam lesz elolvasni. Érdekes lesz összehasonlítani az írott és a mozgóképes alkotást.

P. A. Réka

Kép: By http://www.impawards.com/2024/argylle_ver2_xxlg.html, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=71214151

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük