Menü Bezárás

Egy kolozsvári magyar ügyvéd az Európai Unió Bíróságán nyert meg önnek egy pert


Kis Júlia kolozsvári ügyvéd
, a Jogaink Egyesület elnöke, hatalmas sikert ért el az Európai Unió Bíróságán. A végleges döntés szerint minden alkalmazott, aki képernyő előtt végzi a munkáját, jogosult lesz a szemüveg költségeinek
 visszatérítésére.

Az Európai Unió Bírósága a C 392/21. sz. ügyben, előzetes döntéshozatal során értelmezte a képernyő előtt végzett munka biztonsági és egészségvédelmi minimumkövetelményeiről szóló, 1990. május 29 i 90/270/EGK tanácsi irányelv rendelkezéseit és megállapította, hogy az

e rendelkezésben foglalt „különleges korrekciós eszközök” magukban foglalják a kifejezetten a képernyő előtt végzett munkával összefüggő látászavarok korrekciójára és megelőzésére szolgáló szemüveget.

Ezen „különleges korrekciós eszközök” nem korlátozódnak a kizárólag a szakmai tevékenység keretében használt eszközökre.

Az érintett munkavállalóknak az e rendelkezésben foglalt különleges korrekciós eszközzel való ellátására irányuló, a munkáltatót terhelő kötelezettség a munkavállalónak az eszközzel való közvetlen ellátásával vagy a munkavállalónál felmerült szükséges kiadások megtérítésével is teljesíthető, a munkavállaló díjazásának általános emelésével azonban nem – írja az ügyvéd Facebook oldalán.

A határozat teljes szöveg itt olvasható.

Kis Júlia ügyvéd nyerte meg az a rendkívül fontos pert is, amely szerint a román parcellának nincs létjogosultsága az úzvölgyi haditemetőben.

Forrás: itthon.ma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük