Menü Bezárás

Gyermekfarsang a Burgenlandi Magyar Kultúregyesülettel

„Itt a farsang, áll a bál…“

Gyermekcsoportjainak szervezett farsangi mulatságot a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE) 2024. február 10-én, szombaton az őriszigeti községteremben. A többségében óvodáskorú gyermekek táncházban mulattak, színházi előadáson szórakoztak és jelmezversenyen mérettették meg farsangi maskarájukat. A program a vasvörösvári önkormányzat és Pathy René, Őrisziget elöljárójának támogatásával valósult meg.

A program táncházzal kezdődött, az őrvidéki magyar települések népdalait a Szélforgók Ifjúsági Népzenei Együttes húzta lábalávalónak. Dowas Katharina óvodapedagógus, a Magyar Gyermekóra csoportvezetője segítségével az óvodás korosztály megismerkedett a néptánc alapjaival. A szülők is beálltak a körtáncokba és együtt szórakoztak a gyermekeikkel. A táncház után a gyermekek megtekintették a celldömölki Soltis Lajos Színház CSŐ! című előadását, amelyet óvodásoknak hoztak létre. Az előadás középpontjában a kreatív játék állt, majd a színészek a legkisebbeket is bevonták egy közös játékba a színpadon.

A program további részében nem maradt el a jelmezverseny sem, a zsűri tetszését ebben az évben a kommandós, a katicabogár és az oroszlán jelmezek nyerték el. Az elmúlt években a farsangi báltól elválaszthatatlanná vált a tippelős játék, amikor a gyerekeknek az üvegben lévő édesség számát kell kitalálniuk. A tippelős játék nyertese kreatívitását fejlesztheti nyereményével, míg a jelmezverseny nyertesei értékes könyvjutalomban részesültek.

A tanév második felében folytatódnak a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület gyermekfoglalkozásai. A BMKE számára kiemelten fontosak a legkisebbek számára szervezett magyarnyelvű foglalkozások. A Magyar Gyermekóra keretében Dowas Katharina óvodapedagógus szerda délutánonként foglalkozik a 3–6 éves korosztállyal, Seper Marianne néptáncpedagógus vezetésével a Virgonc Gyermeknéptánccsoport csütörtökönként késő délután tartja próbáit az alsóőri népiskola tornatermében. A népzeneoktatásra 7 éves kortól lehet jelentkezni, a próbákat péntek esténként tartják az egyesület székházában. A BMKE gyermekcsoportjairól az egyesület elérhetőségein lehet tájékoztatást kérni: office@bukv.at.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük