Menü Bezárás

Nyílt levél Kanadából Molnár Levente operaénekesnek, az idei csíksomlyói zarándoklat világi fővédnökének

Kedves Művész Úr! Kedves Levi!

Május 7. óta Kanadából csodálattal és meghatódva követem a Csíksomlyó felé tartó Mária-utadat, amellyel példát mutatsz mai, válságokkal, megpróbáltatásokkal teli világunknak arról, hogy mit vár el a keresztény embertől a Szent Szűz, hogyan bizonyíthatjuk Teremtőnknek, Oltalmazónknak, hogy megérdemeljük a rólunk való gondoskodást. Lám, lehetővé tette a nemrég még elképzelhetetlen csodát: idén is összegyűlhet a Nyeregben a Kárpát-medence – és talán máshonnan is érkező zarándokok – hívő serege, felekezettől függetlenül, hogy elénekelhesse Veled együtt az ősi Himnuszt: „Boldogasszony anyánk, régi nagy pátrónánk… / Nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk: / Magyarországról édes hazánkról / ne felejtkezzél el szegény magyarokról…”

Szeretnék Veletek lenni, de fizikailag ez lehetetlen. Ezért magamban társalgok a Mennybéliekkel, akiknek sugallatára fordulok Hozzád egy nagy-nagy szívességért: az én szimbolikus imaszalagomat is vidd el magaddal az Oltár elé.

Mi van azon a szalagon? Nem más, mint az Élet féltése, Hazánknak és a Földkerekség keresztény értékeinek megmentéséért való könyörgésem.

Kívánom, hogy Babba Mária mosolya bátorítson utadon, miközben térden állva éneklik előtte, hogy: „Ó Atyaistennek kedves szép leánya / Krisztus Jézus anyja Szentlélek mátkája: / nyisd fel az egeket sok kiáltásunkra, / anyai palástod fordítsd oltalmunkra!”

Dancs Rózsa
kiadó-főszerkesztő
Kalejdoszkóp – Kaleidoscope folyóirat
Kanadai Magyar Nők Kmnosz

2021. május 20. Innisfil, Ontario

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük