Menü Bezárás

Potápi Árpád János: kiegészül a Határtalanul program idei nyerteseinek sora, minden érvényesen pályázó utazhat

Sajtóközlemény

A nemzeti összetartozás és a magyar–magyar kapcsolatok erősítését szolgáló Határtalanul program céljaira és kiemelt jelentőségére tekintettel kibővítjük a program idei nyerteseinek körét, így az idei tanévben valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be, részt vehet a programban és megvalósíthatja tervezett külhoni kirándulásait – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár felidézte: a 2011-ben indított Határtalanul program célja, hogy a magyar közoktatásban tanuló minden diák tanulmányai során legalább egyszer eljusson egy-egy határon túli területre a Magyar Kormány támogatásával. A program indulása óta már több mint félmillió magyarországi iskolás kapott lehetőséget, hogy a külhoni területekre utazzon és megismerkedjen a határon túli magyarlakta régiók épített és természeti kincseivel, történelmével, közösségeivel.

Potápi Árpád János kiemelte: a program keretében idén 1500 érvényes pályázat érkezett, amelyek közül első körben 997 pályázat részesült támogatásban. Hozzátette: tekintettel a program nemzetpolitikai szempontból kiemelt jelentőségére, a támogatottak körét kibővítik, így valamennyi iskolai csoport, amely érvényes pályázatot nyújtott be a májusban közzétett felhívásra, támogatásban részesül és megvalósíthatja tervezett külhoni kirándulását. Kiemelte: a bővítésnek köszönhetően az idei tanévben több mint 47 ezer magyarországi iskolás utazhat határon túlra a magyar kormány által támogatott osztálykirándulás keretében.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: a Határtalanul program kiemelt szerepet játszik a gyerekek magyarságtudatának erősítésében és a külhoni magyarságot érintő ismereteik bővítésében, így a program támogatása, erősítése a jövőben is nemzetpolitikai prioritás marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük