Menü Bezárás

Pepe és a bandita – Ajánljuk Dombi Tinódy László mesejátékát és könyvkiadványait

Pepe egy hegyi faluban él. Fontos feladattal bízzák meg. Elindul a város felé. Útját követve, különös események tanúi lehetünk. Megismerhetjük az érdekes helyszíneket, a mesejáték szereplőit, hősünk alakját és jellemét. A történet végén az is kiderül, hogy sikeres volt-e a küldetés.

A mesejáték 11 jelenetéhez 18 színes kép készült. A könyv mellékletében kották kaptak helyet.

Az énekelt versek zenéjét Szotyola Norbert szerezte, a kottákat Kiss Petra és Maul Miklós Péter készítették.

A szerző ajánlja munkáját óvodásoknak, iskolásoknak, a meséket kedvelő felnőtteknek. Színházak, bábszínházak, amatőr báb- és színjátszó csoportok is előadhatják.

Illusztráció: Vassné Ill Teréz. Sokszorosítás: Séd Kft. Kiadó: Geográf kiadó (ISBN 978-963-88256-5-0).

Formátum: 210 x 294 mm, A/4. Terjedelem: 46 oldal. Belív: 150 gr műnyomó. Nyomás 4+4, mivel minden páros oldalon van color kép. Borító: 135 gr műnyomó, 4 + 0 szín, fényes fólia. Előzék: 140 gr ofszet, nyomatlan. Táblalemez: 2,5 mm lemez. Kötészet: Keménytáblás, cérnafűzött, egyenes gerinc, oromszegő nélkül.

A könyv ára: 2500 Forint


Dombi Tinódy László

1958. január 9-én született Szekszárdon. Édesanyja Tinódy Julianna, édesapja Dombi Ferenc. Tolnán él, szellemi szabadfoglalkozású.

Az első versét 1969-ben írta. Mint mondja, felolvasta szüleinek, testvéreinek – Erzsinek és Ferinek –, akik meglepődve, mosolyogva hallgatták. A középiskolás évektől kezdve hosszú ideig volt amatőr színjátszó, versmondó, rendező. Irodalmi pályázatokon 2011-től kezdve vesz részt. Elhatározásához a Szekszárdi Gitárkvartett abban az évben, június 5-én bemutatott Federico Garcia Lorca-estje adott új indíttatást.

A Kézjegy Tolnai Tollforgatók Klubjának 2012 óta tagja, 2016-tól titkára. A Hangraforgó együttes szervezésében megrendezett InternetVers Fesztiválok rendezvényeibe 2012-ben, a Vers-dal Fesztiválok programjaiba 2015-ben kapcsolódott be. Közreműködött Kisgyőrben a Nagy László, 2016-ban Gerjenben a Buda Ferenc, majd a 2017-ben megtartott Arany János Alkotótábor munkájában. 2020 márciusában vették fel a Magyar Nemzeti Írószövetségbe.

Verseinek megzenésítői, előadói: Szigeti Éva, Tóth Sándor Péter, Kasó Tibor, Légrádi Gábor és Hegedűs Bori, a K-Ember zenekar, a SzeRBuSz zenekar, az Ősforrás – Zenei Műhely, a DeVaLaMi zenekar, Faggyas Csenge és a Hangraforgó, a Szotyola zenekar.

Megjelent könyvei:

  • A gömbbe zárt idő – Versek és dalszövegek, Geográf Kiadó, 2017;
  • Pepe és a bandita – Mesejáték, Geográf Kiadó, 2019;
  • Pepe és a bandita – Színező, Versekkel, Geográf Kiadó, 2020.

(Megvásárolhatók: a Líra könyvesboltokban, Budapesten az Írók boltjában, a Könyvtárellátónál és az interneten. Tolnán a BabLencse Bioboltban és az Office-Zone üzletben, Szekszárdon Beke Vince könyvkereskedőnél az Arany János utcában.)

Színdarabjai:

  • Pepe és a bandita – Mesejáték egy felvonásban;
  • Az igazi otthon – Zenés színjáték két felvonásban.

Írásai a Kézjegy Tolna megyei alkotók 19–23. antológiájában, a 2015-ös és a 2016-os Tolnai Kalendáriumban, az Agria, a Napút, a Csendes Sakál, a Hetedik, a Szózat, a Magyar Múzsa egy-egy számában, valamint több kulturális hírportálon is olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük