Menü Bezárás

Isten éltesse a Kalejdoszkóp magazint!

„Kedves Rózsa! Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én nem hiszek a véletlenekben. Minden okkal történik, ahogy okkal történt az is, hogy 2013 márciusában Téged jelöltek ki mentoromnak az első Kőrösi Csoma Sándor Program keretein belül…

Kedves Rózsa! Lehet, hogy nem is sejtetted, de a mentori támogatásodon túl személyiségeddel és cselekedeteiddel példát mutattál nekem. Sosem felejtem el az éjszakába nyúló beszélgetéseinket, ahol szájtátva hallgattam kalandos életed történetét, benne azt a megannyi kegyetlenséget, amit át kellett élned. Számtalanszor eltűnődtem azon, hogy mindezek ellenére mégis hogyan tudtál ennyire életvidám maradni. Aztán ahogy telt az idő, szépen lassan rájöttem arra, hogy mindig is a hit volt a Te mozgatórugód. Hinni egy szebb és egy jobb holnapban.

Ez a Hit sosem engedte, hogy feladd a reményt, átsegítve ezzel Téged megannyi megpróbáltatáson. Ez adott erőt Neked ahhoz, hogy az ellenséges vizek viharos hullámain is rendíthetetlenül haladj előre. És azt hiszem, ez az a hit, amely immáron húsz éve működteti életed egyik nagy művét, a Kalejdoszkóp magazint. Ez már önmagában is óriási siker. Hogy is tartja a mondás? Egy sikeres férfi mögött mindig ott áll egy erős nő. Na, most akkor ezt fordítsuk meg: egy sikeres nő mögött mindig ott áll egy intelligens, végtelenül kedves és udvarias férfi (azt hiszem, mindannyian tudjuk, kiről van szó). Ha pedig ezeket mind összeadjuk, akkor egyértelműen kijön a végeredmény: egy, az anyahazától nyolcezer kilométerre immáron több mint két évtizede működő magyar kulturális magazin mögött ott áll egy összetartó pár. Megtisztelő volt mindezt személyesen is megtapasztalni. A Veletek eltöltött idő és a közös munka nagyban formálta személyiségemet. 

Kedves Rózsa! Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én nem hiszek a véletlenekben. Én Istenben hiszek, és egy hazában, amit úgy hívnak: Magyarország. Hiszem és tudom, hogy Ő is hisz bennünk, különben nem égne szerte a világban a magyarság lángja. A tüzek égnek, a lángokat vigyázzák! Bízom benne, hogy egyik közülük még nagyon sokáig Te leszel! 

Isten éltesse a Kalejdoszkóp magazint!”

Kálmán László, a Kőrösi Csoma Sándor Program volt ösztöndíjasa, Szeged, 2018

Vélemény, hozzászólás?