Menü Bezárás

Határokon átívelő plakátkiállítás Tajvanban

2023 októberében rendezték meg a legnagyobb tajvani nemzetközi szabadtéri plakátkiállítást, a Design for Tomorrow Nemzetközi Plakátművészeti Fesztivált, amelyet a Kaohsiung Nemzeti Tudomány- és Technológiai Egyetem Innovációs és Formatervezési Főiskolája szervezett. A plakátművészeti rendezvény két kiállítás keretében volt megtekinthető az egyetem öt kampuszán.

Negyvenöt ország 234 kiemelkedő tervezője, plakátművésze vett részt a nagyszabású, országhatárokon átívelő tervezői kiállításon, és mintegy 149 nagyméretű plakátot állítottak ki, amelyek a tervezőgrafika jövőjének felfedezésére késztetik a közönséget.

A neves plakátkiállításon magyar alkotók is képviseltették magukat.

A szervezők a holnap, a jövő dizájnkoncepciójának grafikai megfogalmazására kérték fel a különböző országok tervezőit, igyekezve ezáltal a nézők előtt egy új vizuális korszakot feltárni, betekintést nyújtva a tervezés jövőbeli lehetőségeire. Ez nem csupán egy plakátkiállítás, hanem a különféle alkotói látásmód bemutatása, művészi újítások kollektív feltárása a nézők, látogatók előtt. A különböző kulturális hátterű tervezők egyedi világnézetüket, sajátos meglátásaikat és elképzeléseiket építették be munkáikba, változatos és alkotói szempontból sokrétű tervezési stílus által kínálva vizuális élményt a nézőknek.

Zilahi Nono

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük