Menü Bezárás

Magyar Betlehem: a Józsa Judit Galéria pályázati felhívása művészeknek

A Józsa Judit Galériában már öt éve minden decemberben megrendezik a Magyar Betlehem című kiállítást – erre hívják ebben az évben is az alkotóművészeket.

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány Magyar Betlehem címmel Betlehemes jelenet – Szent család, Karácsonyi ünnepkör tematikával nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hirdetett kizárólag hivatásos alkotók számára. A pályázat pontos leírása és a nevezési lap megtalálható a www.jozsajudit.hu honlapon a Magyar Betlehem linken, de letölthető innen is: http://www.jozsajudit.hu/udv/betlehem-palyazat-2021.html

Várják olyan magyarországi és határon túli magyar képző-, ipar- és népművészek, népi iparművészek kiállításra kész alkotásait (egy pályázó műfajonként legfeljebb egy művel jelentkezhet), akik az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből merítve, annak forma-, szín- és tárgyi világából ihletődve, azt felhasználva, alkotásaikban a magyar hagyományokat és népszokásokat követik, valamint olyan alkotók műveit is, akik a magyar hagyományokat napjaink igényeivel ötvözve, „újraálmodott” műveket hoznak létre.

A legkülönbözőbb műfajokat várják: hímzett vagy szőtt textil, vert csipke, grafika, akvarell, pasztell-, olajfestmény, kollázs, tűzzománc, kerámia, terrakotta, porcelán, üveg, festett fa, fafaragás, csontfaragás, bőr, bronz, termések, gyökerek…, bizonyos esetekben elvárás a természetes anyaghasználat.

A kétdimenziós műveknél (képek, domborművek, reliefek) elvárás, hogy a mű a kiállítóterekben használt acélsodrony klipjére függeszthető legyen. A háromdimenziós térbeli alkotásoknál nincs méretbeli megkötés.

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány szakmai zsűrije (a kuratórium és a tanácsadó testület tagjai) döntése szerint a kiállításra kiválasztott alkotásokat 2021. december 7. – 2022. január 31. között kiállítják a Józsa Judit Galéria időszakos kiállítótermében, ünnepélyes és nyilvános megnyitóünnepséggel december 7-én, kedden 18 órakor. Az arra alkalmas alkotások a Galéria középső kirakatába, a hagyományos kirakatkiállításba kerülnek.

Nevezési lap (elérhető a www.jozsajudit.hu honlapon) kitöltése nélkül a jelentkezés érvénytelen. Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány elnöke a felhívásban kitért arra is, hogy a pályázaton részt vevőknek pénzjutalom nincs. Minden pályázótól kérnek viszont rövid önéletrajzot is, elérhetőségekkel (cím, telefon, e-mail), ha van, „portfoliót”, kiadványt a műveikről, és akinek van, honlapelérhetőséget. Erre azért van szükség, hogy a zsűri ki tudja választani azokat az alkotókat, akiknek meghívásos vagy egyéni kiállítási bemutatkozási lehetőséget ajánlanak fel a jövőben, ingyenesen, egy- vagy kéthónapos időtartamra a Józsa Judit Galériában, Budapest belvárosában.

A pályázat beküldési határideje: 2021. november 30., kedd 18 óra.

Beküldési cím: Józsa Judit Galéria, 1053 Budapest, Városház u. 1. Tel: 00 36 1 951 7334

Személyes beadásra a rendes nyitvatartási időben van lehetőség a helyszínen Székely Gyöngyi galériavezetőnél a következő nyitvatartási időkben: hétfőn és szerdán 10-18 h; kedd és csütörtök 14-18 h; pénteken 10-18 h között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük