Menü Bezárás

Szülőföldjük szeretetét is beletáncolják előadásaikba – A székelyföldi Love to Dance Egyesületről

A Love to Dance Egyesület Sepsiszentgyörgyön alakult azzal a céllal, hogy a Gyermekek Palotája által tanított táncosok kiválasztási, beavatási és képzési tevékenységét, belső és nemzetközi versenyeken való részvételét elősegítse, hogy tagjainak lehetőséget kínáljon a tanulásra, a modern tánc fogalmainak, a sportoktatásnak a felértékelődésére.

A fellépő csapatok tagjai 8–21 év közötti életkorúak, több versenycsoportot alkotnak, oktatójuk Molnár Enikő tanárnő.

A csapatok a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája Modern Tánc szakkör tagjaiként 2016 óta vesznek részt hazai és nemzetközi versenyeken, és több alkalommal nyertek díjakat. Természetesen jelen vannak a helyi kulturális, jótékonysági rendezvényeken is, az állandó intenzív edzések eredményét ismeri nemcsak Székelyföld, hanem Európa több országának művészbarát közönsége is.

Az Egyesület legnagyobb és legfontosabb sikere, hogy a húsztagú csapat részt vehet a Los Angeles-i World of Dance világbajnokságon 2024. július 28. és augusztus 3. között!

A World of Dance Los Angeles-i döntője minden évben az év egyik legnagyszabásúbb táncversenye, ahol a világ legjobb táncosai és csoportjai mérkőznek meg egymással. Ez a döntő ikonikus eseménnyé vált a tánc világában, csodálatos koreográfiákat és lenyűgöző tehetségeket mutat be, számos kiváló táncosnak kínál megmérettetési lehetőséget.

A világszintű versenyre kijutni azonban éppen olyan drága, mint amilyen álomszerű. Ezt tudva, a kidolgozott költségvetési tervet ismertetve, Molnár Enikő tanárnő a lányokkal most azon dolgozik, hogy minél hamarabb összegyűjtse azt a kezdő összeget, amellyel az elkövetkezendő hetekben ki tudják fizetni a repülőjegyeket és a vízumot, hogy bebiztosíthassák maguknak az utat.

Kitűzött céljuk, hogy az amerikai megmérettetésen az utolsókig küzdjenek a lehető legjobb helyezésért, hogy megmutassák a világnak: Székelyföldön a kultúra élt, él és élni fog!

„Kérjük a világ minden táján élő honfitársainkat, hogy figyeljenek ránk július 28. és augusztus 3. között, mert a szülőföldünk szeretetét is beletáncoljuk előadásainkba!

Ha támogatni szeretnének, a Love To Dance Egyesület bankszámláján megtehetik:

IBAN RO38BRDE150SV33859641500

SWIFT-BIC: BRDEROBU

A LtoD Csapata: 
Bartha Csilla, Andreea Beatrice Bernad, Denisa Cernescu, Coman Emília Katalin, Czintos Anita, Farkas Hanna, Gombos Andrea, Iancu Henrietta Judit, Imre Bernadett, Imreh Izabella, Kocsis Tekla, Koós Adrienn, Konnát Barbara, Laslo Renáta Brigitta, Sylvester Henrietta Vanda, Tódor Maja, Diana-Oana Turturică, Andreea-Mălina Urdă, Virág Lola, Zsigmond Zsanett.”

További információk itt:
https://www.hirmondo.ro/tag/love-to-dance-egyesulet/

Vélemény, hozzászólás?